hagyományőrzés

2019.06.26. 20:00

Gyermeknéptánc-találkozót tartottak Oromhegyesen

11 néptánccsoport mutatta be tudását a rendezvényen, melynek célja a közösségépítés és a jó kapcsolatok fenntartása.

Forrás: Pannon RTV

A rendezvényre elsősorban a környékbeli településekről érkeztek a kis néptáncosok, hogy bemutatkozhassanak.

Több mint 100 gyerek öltözött népviseletbe és mutatkozott be a néptánc-találkozón. A Faluház színpadán a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki helyet kapott. Oromról két csoport is érkezett, Pakai Roland az idősebbekkel lépett fel.

„Mezőföldi tánccal érkeztünk ide. Heten vagyunk a néptánccsoportban. Szeretünk táncolni, mert őrizzük a hagyományt” – mondta a Pannon RTV-nek.

Nem csak néptáncosok mutatkoztak be, színpadra lépett a martonosi Búzavirág leánykórus is.

„A kórusunk több mint két éve áll fönt, és ma vajdaszentiványi népdalokat hoztunk. Elmegyek, elmegyek a népdalcsokrunk címe, és általában többen vagyunk a kórusban, de ma csak hárman bírtunk sajnos eljönni” – fogalmazott Tratyik Kornélia kórustag.

A szervezők szerint a rendezvény egyik célja mindenképpen a közösségépítés és a jó kapcsolatok fenntartása, melyet célszerű már gyermekkorban tudatosítani a legkisebbekben.

„Az egész éves munkájukat bemutatják. Ők ezekre a rendezvényekre szeptemberben elkezdenek felkészülni. Szeretnénk nekik teret adni, hogy minél több helyen meg tudják mutatni tudásukat” – mondta Bálint Orsolya szervező, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület munkatársa. – „Fontos, hogy valamilyen közösségi élet formálódjon ki itt a népzene-, néptánc-mozgalmon belül.”

Az eseményt az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezte a magyar kormány támogatásával. A talpalávalót Csonka Ferenc és zenekara biztosították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában