olvasni jó

2019.06.11. 13:51

Gyermek- és felnőttirodalommal nyit a könyvhét

Háromszáznál is több új kötettel várja a közönséget a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönynapok.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

„168 kiadó és könyvesműhely kínálatából válogathatnak az irodalomkedvelők az idei könyvhéten” – tájékoztatott Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöke és igazgatója.

A központi rendezvényt idén a Vörösmarty tér átépítése miatt új helyszínen, a Duna-korzón rendezik meg, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen. A rendezvényt csütörtök délután Simon Márton költő nyitja meg. A vidéki események idén Miskolcon, Szőcs Géza költő beszédével veszik kezdetüket.

Az igazgatónő kitért arra is: újdonság, hogy idén két irodalmi és két mesehajót is indítanak, emellett mintegy 1000 dedikálás várja az érdeklődőket.

A könyvhét gyermekirodalmi termését illetően kiderült, 2019-ben mintegy 100 gyerekkönyv jelenik meg a könyvhétre, köztük Berg Judit, Bán Zsófia és Zalka Csenge Virág kötetei.

„Június 12. és 16. között rendezik meg a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) a Margó Irodalmi Fesztivált, ahol szerdán külön megemlékeznek a nemrégiben elhunyt Térey Jánosról” – mondta el Valuska László fesztiváligazgató.

Kiemelte: a fesztiválon számos könyvheti újdonság, koncertek, beszélgetések, szombaton pedig gyerekprogramok várják a közönséget.

Borítókép: Érdeklődők a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok központi rendezvényén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában