Kultúra

2016.09.13. 17:09

Folytatódik a VMK és a Zalai Táncegyüttes hagyományőrző sorozata

Zalaegerszeg - A gyimesi csángók művészete, élete, néprajza, tánc- és dalkultúrája lesz az ingyenes szombati alkalom főszereplője.

Arany Horváth Zsuzsa

A „Gyere hezzám guzsalyasba” felhívásnak már több alkalommal tettek eleget a zalaiak, ezúttal szeptember 17-én, szombaton lesz módjuk rá. A Zalai Táncegyüttes és a Keresztury VMK szervezésében megvalósuló, a különböző magyar tájegységek néphagyományaira épülő ingyenes sorozat új fejezete délelőtt kezdődik: tánc és daltanításra várják a fiatalokat reggel nyolc órától, majd az Ady-iskola ad otthont a Nagycsaládosok Fesztiváljának.

A VMK-ban délután négykor a gyimesi csángók tárgyi népművészetét bemutató kiállítás megnyitójával indul a rendezvény, fél öttől gyimesi dalokat tanít Varga Zsuzsanna. Sára Ferenc néprajzkutató néptáncos hat órakor tart előadást a tájegység különleges értékeiről, 19 órakor kezdődik a gyimesi zenészek koncertje, amelyben közreműködnek a zalai táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!