Kultúra

2010.02.10. 06:25

Fánkfesztivál, ismét rekordkísérlettel

A nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 13-án kerül megrendezésre a II. Országos Farsangi Fánkfesztivál, melyre 28 csapat adta le a nevezését.

Kelemen Valéria

A gasztronómiai rendezvény tavaly már a Guinness-rekordok közé is bekerült: az egyszerre, egy helyen, a legtöbb fajta (40) bemutatott fánkkülönlegességgel. Utóbbiakban ezúttal sem lesz hiány, hiszen a kanizsai, letenyei, győri, budapesti, siófoki, székesfehérvári, szepetneki, tótszerdahelyi, nagyrécsei és eszteregnyei csapatok a hagyományos fánkok mellett igazán kuriózumnak számító finomságokkal neveztek. Elég csak a káposztával töltött, a marcipános, a görög, vagy éppen a kefires fánkot említeni, nem beszélve a sonkás kürtösfánkról. A többi pedig legyen meglepetés mindazoknak, akik ott lesznek a MÁV sportcsarnokban szombat délben kezdődő, ingyenesen látogatható fánkfesztiválon.A program egyébként 11 órakor jelmezes felvonulással indul a Kodály művelődési háztól a vasutas sportcsarnokig, ahol a fánkversennyel párhuzamosan megkezdődik a nagyszínpadon is a műsor, jól ismert fellépőkkel és kézműves foglalkozásokkal is szórakoztatva a közönséget. Az eredményhirdetést tombolasorsolás követi, majd a Gála Társastáncklub fellépése után Márió, a harmonikás lesz a sztárvendég. A hangulatra várhatóan ezúttal sem lesz panasz, pláne, ha sikerül a tavalyi Guinness-rekodot is túlszárnyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!