Így kell járni, úgy kell járni

2018.10.01. 06:45

Észak-amerikai turnéra indul a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Októberben a társulat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve a Kárpát-medence legszebb táncait viszi el az Egyesült Államokban és Kanadában élő magyar közösségekhez.

Kapolcs, 2018. július 20. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes elõadása a Muharay Udvarban a 28. Mûvészetek Völgye kulturális fesztiválon a 10 napos programsorozat elsõ napján Kapolcson 2018. július 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A jövőre 70 éves Honvéd Együttes tánckara egyebek mellett Chicagóba, Seattle-be, Mountain View-ba, Los Angelesbe, San Diegóba és Torontóba viszi el a Spirit of Hungary – 1848 című előadását az október 18-tól november 4-ig tartó turnén – olvasható a társulat Facebook-oldalán.

A Zsuráfszky Zoltán által vezetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes nagyszabású turnéja az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve viszi el az amerikai és kanadai közönséghez a Kárpát-medence legszebb táncait.

A társulat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tervezett turné magas művészi színvonalú produkciót visz az amerikai magyar közösségeknek, így erősítve az összetartozás és a nemzeti identitás érzését, amely a Magyar Nemzeti Táncegyüttesnek, mint az ország egyik legnagyobb táncegyüttesének alapvető és kiemelt küldetése.

A társulat legújabb arculati filmje a közelmúltban vált elérhetővé a Facebookon:

Borítóképünkön a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása a 28. Művészetek Völgye fesztiválon Kapolcson, 2018. július 20-án.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában