Kultúra

2017.02.01. 16:45

Elismeréseket is átadtak az évzárón

Zalaszentgrót - A hagyományoknak megfelelően Zalaszentgróton került sor a Zala Megyei Kézilabda Szövetség évadzáró közgyűlésére január utolsó hétvégéjén.

Iglódi Endre

Varga Sándor, a ZMKSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket és megállapította, hogy valamennyi klub képviseltette magát az összejövetelen. Az elnöki beszámolóját követő hozzászólások után a Magyar Kézilabda Szövetség képviseletében Soós Kálmán tolmácsolta Novák András MKSZ főtitkár köszöntését, majd adott tájékoztatást és jelezte, hogy a zalai szövetség munkáját az országos értékelésen a szövetségek között az első tízben helyezték el.

A három esztendeje bevezetett gyakorlatnak megfelelően Zala Megye Kézilabda Sportjáért elismerések és jutalmak kerültek átadásra.

Az évzáró közgyűlésen elismerésben részesültek csoportképe. A zalai szövetség munkáját országos szinten is jóra értékelik
Fotó: ZMKSZ

A 2017. évben a legmagasabb zalai szövetségi kitüntetésben részesült Marczinka Csaba Nagykanizsáról, Papp Gábor Hévízről, Pém Árpád Keszthelyről és Soós Kálmán Veszprémből.

Jutalmazták az elmúlt év legjobb zalai sportolóit is. A zalaegerszegi Mester Anita 2016. gólkirálynői címet vehette át. A tavalyi esztendő legjobb zalai kézilabda sportolói elismerést a hölgyeknél Czigány Nóra Hévízről, míg a férfiaknál Kiss Gergely Nagykanizsáról érdemelte ki.

A kitüntetett sportembereket külön köszöntötte Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere.

Császár József, a ZMKSZ főtitkára üdvözölte a jelenlévő egykori 281-szeres magyar válogatott Gódorné Nagy Mariannt, aki a magyar kézilabda sportban a hölgyek között legtöbbször húzhatta magára a címeres mezt. Valamint köszöntötték a két fiatal játékvezetőt Marton Zsófiát és Szabó Esztert, akiket a közelmúltban Magyarország legtehetségesebb játékvezetői elismerésben részesítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!