Kultúra

2015.08.18. 12:20

Egy "rejtőzködő" Halis-mű került napvilágra

Nagykanizsa - Pénteken lesz Halis István helytörténész, várospolitikus és író születésének 160. évfordulója.

Horváth-Balogh Attila

Ennek kapcsán az idei évet annak szenteli a Halis István Városi Könyvtár, hogy minél szélesebb körben megismertesse a névadó életművét. Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója tegnap sajtótájékoztatón foglalta össze a jubileumi év eddigi történéseit és szólt a legújabb fejleményekről is.

- A HALIS-160 évünk célja, hogy az olvasóközönséggel és az érdeklődő kanizsaiakkal megismertessük Halis István életművét - bocsátotta előre. - Ennek keretében igyekeztünk nem csak a korabeli helyi, hanem az országos lapokból is összegyűjteni a írásait és több formában közkinccsé tenni azokat. Most egy olyan műre hívta fel figyelmünket Tarnóczky Attila helytörténész, amelyre eddig sehol nem találtunk utalást. Ez pedig a Kétszáz év előtt című történelmi regény, ami hivatalosan a születésnapon kerül fel az internetre. Ez 1922-ben jelent meg a Zalában, s 3 kedves témája ötvöződik benne: a misztikum, a tudomány és a szerelem.

Czupi Gyula azt is elmondta: a jubileum alkalmából jövő héten kedves emléktárgyat, egy-egy doboz, a várospolitikust ábrázoló plakett fotójával ellátott gyufát ajándékoznak a könyvtárba látogató olvasóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!