Kultúra

2016.12.19. 17:21

Dráma a színpadon - 17 éves kanizsai lány darabját mutatták be

Nagykanizsa – Vajon egy családi tragédia örökre beárnyékolhatja a karácsony varázsát? Hétfőn a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának előadása erre is választ adott.

Pásztor András

Hétfőn este egy új darabbal lépett színpadra a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpada. „A legszebb karácsonyi ajándék" címet viselő drámát ráadásul egy 17 éves kanizsai lány, Koczor Boglárka írta.

Mint arról korábban beszámoltunk: a kanizsai fiatalok közössége még a nyáron drámaíró pályázatot hirdetett, melynek fődíja az volt, hogy a legszínvonalasabb művet színpadra állítják.

A  fiatalok által színpadra vitt mű a karácsonyról, a szeretetről és a megbocsátásról szól
Fotó: Szakony Attila

– A felhívásra három alkotás érkezett, melyek közül végül Boglárkáét választottuk – mondta Nikolics Zsanna, a városi diákszínpadot is működtető egyesület elnöke. – A darab egy kisfiúról szól, akit nagyszülei nevelnek. Az öregek nem ünneplik a karácsonyt, mert évekkel korábban ezen a napon vesztették el lányukat, a kisfiú édesanyját. A mű tulajdonképpen a nagyszülők pozitív jellemfejlődését mutatja be, azt, hogy a kisfiú hatására miként tudnak ismét boldog és örömteli ünnepet ülni.

A 12 szereplővel színpadra állított darab nagy sikert aratott, a Honvéd Kaszinó nagytermében percekig zúgott a vastaps.

– Az év hátralévő részében is vannak még programjaink, például december 22-én, csütörtökön az idősek otthonába, a családok átmeneti otthonába és a hajléktalan szállóra is ellátogatunk, hogy mosolyt varázsoljunk az ott élők arcára – sorolta a programokat Nikolics Zsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!