Kultúra

2015.09.14. 14:49

Civilek a skanzenban

Zalaegerszeg - A civil szféra népszerűsítése, erősítése érdekében új programmal jelentkezik a Göcseji Múzeum.

Magyar Hajnalka

Szombaton első alkalommal szervezik meg a Közösségek találkozóját, aminek a falumúzeum ad otthont. A rendezvényről tartott tegnapi tájékoztatón Kaján Imre, a múzeum igazgatója elmondta, egykor a faluközösség együtt építkezett, dolgozott és táncolt, nekik is feladatuk tehát e szellemiség gerjesztése, amihez a falumúzeum illő háttérrel szolgál. (Egyebek Közösségek... címmel a 3. oldalon.)

A szeptember 19-én, szombaton 14 órakor kezdődő programon 14 egyesület, alapítvány, civil szervezet vesz részt, összesen mintegy 160 fővel – tért a részletekre Molnárné Raposa Irén, a múzeum PR osztályának vezetője. A tagtoborzónak is szánt találkozón a csoportok bemutatkoznak, ismertetik céljaikat, programjaikat, s természetesen produkciókra is számíthatunk a zalalövői hosszúháznál felállított színpadon.

Az érdeklődők bepillanthatnak egyebek közt a brazil harcművészeti táncot űző Capoeira Afro Ritmo Csoport életébe, vagy a madarászok, foltbűvölők, tájékozódási futók, természetvédők, hagyományőrzők, dalosok, táncosok, csipkeverők közösségének mindennapjaiba. Megtudhatjuk, hol lép fel, s mennyit próbál a Városi Vegyeskar, de ott lesznek az egyszülős családokat támogató krízisközpont, továbbá a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének képviselői is. Utóbbi színeiben a sajtótájékoztatón is részt vett Sziva Beáta, az egyesület ifjúsági koordinátora, aki arról beszélt, hogy a mozgásukban akadályozott sorstársak számára különösen nyomasztó érzés a bezártság, a lakáshoz kötöttség, így örömmel vesznek minden alkalmat, amikor kimozdulhatnak, szólhatnak gondjaikról, s érzékenyíthetik azokra az egészséges társadalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!