Kultúra

2016.10.09. 08:05

Balogh Róbert kapta a Lilla díjat

A hét végén zajlanak a Csokonai Irodalmi Napok Hévízen, a gyógykórházban. A hagyományokhoz híven a pénteki tanácskozás után este költő verseny kezdődött, majd szombaton reggel adták át a Lilla-díjat, amelyet a helyben született legjobb versért lehet kapni.

Arany Horváth Zsuzsa

Ezúttal Balogh Robert pécsi író, költő, szerkesztő nyerte el a címet, s vehette át Zalán Tibortól, az irodalmi tanácskozást szervező Csokonai Társaság alelnökétől a Lilla-szobrot és hévízi tartózkodásra jogosító kétszemélyes utalványt. Különdíjat Szécsényi Mihály történész, egyetemi oktató nyerte el. A barátságot témaköréül választó idei konferencia szombati munkanapja végén talált gazdára a Csokonai-díj, amelyet a társaság céljaiért és a térség kultúrájáért sokat tevő tagnak, szimpatizánsna ítélik oda évről évre.

Ezúttal Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Történettudományi Intézete főmunkatársa vehette át Tar Ferenctől a Csokonai Társaság elnökétől az elismerést. Az irodalmi tanácskozás résztvevői megkoszorúzták a magyar származású, Svácban élt Major-Zala Lajos (1930-2006) költő emléktábláját, vasárnap pedig Keszthelyen az Amazon Szálló falán elhelyezett Csokonai-domborművet. Itt Cséby Géza keszthelyi költő, irodalomtörténész mondott beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!