Kultúra

2006.08.26. 02:29

Az újságíró is ember

Alsóörs - Sokan úgy vélik, nincs annál egyszerűbb feladat, mint egy már megtörtént eseményt leírni, közölni az olvasókkal, netán egy-egy képet mellékletként leadni a szerkesztőségbe.

Mórocz Zsolt

Ha ez így lenne, akkor a világ minden embere újságírónak állt volna. Akik így vélekednek, ki kell hogy ábrándítsam őket. Amikor kezünkbe vesszük az újságot, eszünkbe sem jut, hogy a betűk, sorok mögött mennyi munka rejlik. Nem elég helyesen írni és szépen fogalmazni. Meg kell tudni minden háttér-információt, fontos, hogy elmenjünk a helyszínre, ahonnan tudósítunk, amiről írunk és nem utolsósorban időt kell szentelni arra, hogy az érintett személyekkel bensőséges kapcsolatot alakítsunk ki. Éreztetni kell velük, hogy akkor és ott ők a legfontosabbak számunkra, ki kell zárni a külvilágot, elfelejteni a saját problémáinkat. Ezekről és sok más hasznos dologról hallhattunk előadást az elmúlt napokban. Úgy érzem, a Séta-táborban jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy a fiatalok úgy térjenek haza: valamivel többek lettek, lelkileg gyarapodtak. Minden egyes előadás során valami pluszt kaptunk, ami emberi kapcsolatainkban, a nagybetűs életben is hasznossá válhat. Hiszen az újságíró is ember, még ha néha másképp is látjuk.(A cikket Takács Flóra, a lenti Gönczi-gimnázium tanulója írta.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!