Hangszert a kézbe

2018.04.04. 10:00

Az élő zenélés örömét kínálja a kanizsai rendezvény

Az országszerte nagy sikerrel zajló Hangszert a kézbe elnevezésű program a jövő héten jut el Zalába, április 10. és 14. között Nagykanizsára költözik az a zenei játszótér, amelynek célja, hogy a fiatalabb és idősebb generációkat megismertesse az élő hangszeres zenélés örömével.

Gyuricza Ferenc

A programot szervező Andrásik Rémo

Fotó: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

Minderről a már harmadik esztendeje zajló programsorozatot szervező Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, Andrásik Remo tájékoztatta lapunkat.

Elmondta: a Cseh Tamás, majd a névváltás után annak jogutódja, a Hangfoglaló Program, illetve a Nemzeti Kulturális Alap által is támogatott rendezvény két részt foglal magába, egy hangszerkiállítást, valamint előadásokat és rendhagyó tanítási órákat, melyeket országszerte jól ismert zenészek tartanak.

- A hangszerkiállítás valójában egy olyan interaktív zenei játszótér, ahol minden érdeklődő kipróbálhatja, s megszólaltathatja az ott felvonultatott és bemutatott hangszereket – magyarázta Andrásik Remo.

A programot szervező Andrásik Rémo
Fotós: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

- Ezáltal a résztvevők nemcsak bepillantást nyernek az élő zenélés kulisszatitkaiba, de olyan különleges élményeket is kapnak, amiket másutt nem élhetnek át.

A hangszerkiállításnak dob- és ütőhangszeres, gitáros és basszusgitáros, billentyűs, elektronikus, stúdiós, valamint népi és klasszikus hangszeres szekciói lesznek, azaz szinte a teljes szegmensét lefedik a zenélésnek. A négy nap alatt emellé 16 rendhagyó énekóra, hét hangszeres és hangtechnikai kurzus és több koncert társul. A programnak – amely ingyenesen lesz látogatható – a Honvéd Kaszinó biztosít helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában