Budapest Jazz Orchestra

2018.04.13. 12:00

Arany minősítést kapott a Kanizsa Big Band

A Kanizsa Big Band a Budapest Jazz Orchestra szakmai napján szakértőkből álló zsűri előtt arany minősítést szerzett.

Benedek Bálint

A Kanizsa Big Band legutóbbi koncertjén a Medgyaszay Házban Pecze Zsófia énekelt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Vámos Béla, az együttes vezetője elérkezettnek látta az időt arra, hogy öt év után ismét kipróbálják magukat, s lássák, miként fejlődtek az elmúlt időszakban. Az ítészek között volt Friedrich Károly és Borbély Mihály, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, valamint az orchestra gitáros tagja, Birta Miklós.

A Kanizsa Big Band legutóbbi koncertjén a Medgyaszay Házban Pecze Zsófia énekelt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

- Három kategóriába sorolták az együtteseket – fogalmazott Vámos Béla. – Ugyanis a mezőnyben voltak olyan csapatok, melyeket teljes egészében gyerekek alkottak, de találkoztunk profi jazz muzsikusokból álló big banddel is. Mi talán valahol e kettő kategória között helyezkedünk el, ugyan még nincsenek hivatásos muzsikusaink, olyanok viszont vannak, akik ezt az utat tervezik. Ezért valóban a „B” kategóriába illettünk bele, ahol végül arany minősítéssel gazdagodtunk.

A 13 évvel ezelőtt a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból és diákjaiból alakult együttes 25 percet játszott, a meghatározott repertoár hat dalt tartalmazott. Mivel a Kanizsa Big Band szerette volna megmutatni, hogy nincs előttük lehetetlen, ezért játszottak többek közt popzenét, szvinget és a latin ritmusok is előtérbe kerültek.

- Az értékelés mellett a zsűri prominens zenészei elmondták személyesen is azokat az apróságokat, amin lehet javítani – tette hozzá a zenekarvezető. – Elégedettek voltak, jó úton járunk. A jövőt illetően szerencsére egységesek vagyunk, nincs nagy mozgás a csapaton belül. A „Vendégségben a Big Banddel” sorozat rendkívül sikeres, a vendégzenészek is mindig elégedetten távoztak, tehát folytatjuk. Bár egyelőre őszig nem tervezünk újabb előadást, ám ha érkezik felkérés, az némileg átszabhatja a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában