Kultúra

2016.08.05. 19:24

A tehetség nem vész el

Zalaegerszeg - Tegnap délután két kiállítás is nyílt az egervári Nádasdy- Széchenyi-várkastélyban. Öt órától Paulovics Zoltán helyi lakos festményeit láthatták az érdeklődők a kastély kiállító termében, hat órától pedig a lakhegyi Szakter Judit rajzait, képeit nézhették meg a jelenlévők a presszó melletti vártoronyban.

Győrffy István

Paulovics Zoltán, Nagy elődök nyomában címmel most mutatkozott be először Egerváron képeivel. Munkáit Kiss Gábor Egervár lelkésze ajánlotta a szép számmal jelenlévő érdeklődő figyelmébe.

Fotó: Győrffy István

Hangsúlyozta, hogy a tehetség nem vész el, hiszen Zoltánról nagyon sokan  nem tudták, hogy milyen figyelemre méltó alkotásokat készít, amelyek közül 32 festmény illetve grafika és faragás került ezúttal a falakra.

Szakter Judit Érzelmek címet viselő tárlatának  alcíme: Dobozba álmodott kreációk a természetvédelem jegyében. Judit emberi érzelmeket megragadó, nem egyszer provokatív képei közül többet karton dobozokra készített, de mindenben lát fantáziát.

Például, akár a sárga csekk is megihleti, ez utóbbi tetszése az egyik közösségi portálon elérte a 21 ezret.

Mind a két kiállítást Gyerkó Gábor Egervár polgármestere nyitotta meg, hangszeren Németh Ferenc zenetanár működött közre. A kiállítások szeptember 30-ig láthatók a kastély nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!