Mick Jagger alkot

2019.02.27. 16:10

A Rolling Stones muzsikájára balettoznak Szentpéterváron

A Rolling Stones ismét szokatlan kezdeményezésben vesz részt, ezúttal balettkoreográfia készült a legendás együttes számaira.

London, 2018. augusztus 22. Irina Kolesznyikova és Denyisz Rodkin, a Szentpétervári Balett Színház magántáncosai Pjotr Csajkovszkij: A hattyúk tava címû balettjének próbáján a Londoni Coliseumban 2018. augusztus 22-én. (MTI/EPA/Andy Rain)

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Andy Rain

A Mick Jagger által szerkesztett zenei anyagra készült koreográfia világpremierjét március 26-án tartják a Mariinszkij Színházban a XVIII. Szentpétervári Nemzetközi Balett Fesztivál keretében – írja hírösszefoglalójában a Mandiner.

A Porte Rouge című előadás a fiatal koreográfusok munkáit felvonultató programban mutatkozik be. A darab, amelyben olyan slágerekre ismerhetünk rá mint a You Can’t Always Get What You Want vagy a Paint It Black és a She’s A Rainbow, az amerikai Melanie Hamrick nevéhez fűződik.

A premier után az előadást a New York-i Lincoln Center közönsége láthatja – írja a Papageno kulturális portálra hivatkozva a cikk.

Borítókép: Szentpétervári balett-táncosok a színpadon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában