Termények és alkotások

2019.08.23. 10:00

A Nagyboldogasszony-napi búcsú apropóján rendeztek kiállításokat Nován

A helyi hagyományoknak megfelelően ezúttal is a település búcsúi ünnepe, Nagyboldogasszony napja apropóján rendezte meg termény- és hobbikiállítását, valamint a Szép, tiszta, virágos Nováért elnevezésű környezetszépítő verseny eredményhirdetését a göcseji község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Horváth Zoltánné (balról) veszi át a Szép, tiszta Nováért akció fődíját Lendvai Jenőné polgármestertől

Fotó: Simon Balázs

A hobbikiállításon ezúttal 16 személy mutatta be különleges, érdekes gyűjteményét. Köztük olyanok is, akik nem csupán gyűjtőszenvedéllyel rendelkeznek, de saját maguk is alkotnak. Volt köztük fafaragó, mandalafestő, kézimunkázó és pirográf technikával képeket készítő személy is. Alkotásaik mellett babákat, elefántfigurákat, szalvétákat, hűtőmágneseket, bögréket, gyertyákat és csipketerítőket láthattak az érdeklődők, illetve Nova és a zalai táj címmel a községben dolgozó Simon Balázs fotóit is megtekinthették a kiállítás látogatói.

Horváth Zoltánné (balról) veszi át a Szép, tiszta Nováért akció fődíját Lendvai Jenőné polgármestertől Fotó: Simon Balázs

A terménykiállításon a helyi konyhakertek legszebb zöldségeit, gyümölcseit mutatták meg a novaiak. A hobbikiállítástól eltérően itt már díjazták is látottakat, a megosztott első helyen Szőke Károlyné és Bakosné Doszpod Mária végzett, a zsűri véleménye szerint a második díjat ugyancsak megosztva kapta Varga Szilveszterné és Lukács Józsefné, míg a harmadik helyezést Lenk Józsefné standja érdemelte ki. A Szép, tiszta, virágos Nováért nevű környezetszépítő akcióban tíz portát jutalmaztak. A fődíjat Horváth Zoltánné kapta, a második helyen Szalai Istvánné, a harmadikon Bohár Margit végzett.

A Nagyboldogasszony-napi búcsú programjában mindemellett ünnepi szentmise, játszóház és sportprogram szerepelt még, illetve a felújított Plánder Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény új, interaktív tárlatát is megtekinthették az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában