Fölszállott a páva

2019.11.01. 14:05

A második felvezető adással folytatódik az új évad

A mai adásban a szóló táncosok, táncospárok és táncegyüttesek produkcióit láthatják a nézők.

Budapest, 2018. december 21. A Fölszállott a páva tehetségkutató mûsor A Döntõk Döntõje fináléja a Duna Televízióban 2018. december 21-én. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A második felvezető adással folytatódik ma este a Fölszállott a páva új gyerekévada – tájékoztatta az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó Osztálya az MTI-t.

A múlt pénteki adáshoz hasonlóan ma is a válogatók legjobb pillanatait láthatják a Duna Televízió nézői 19 óra 30 perctől. A mai adásban a szóló táncosok, táncospárok és táncegyüttesek produkcióit láthatják a nézők, huszonnégy produkció jut tovább a november 8-án induló élő adásokba.

A múlt heti műsorból is huszonnégy produkció jutott tovább, így az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

A zsűri tagja Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Bea előadóművész, népi hegedű tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész,

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

Borítókép: illusztráció / A Fölszállott a páva tehetségkutató műsor A Döntők Döntője fináléja a Duna Televízióban 2018. december 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában