Kultúra

2016.08.24. 08:02

9. Nemzetközi Lenszövő Biennálé: Hogy mindig maradjon egy szál

Zalaegerszeg - A napokban nyílt meg a megyeszékhely lengyelországi testvérvárosában, Krosnóban a 9. Nemzetközi Lenszövő Biennálé.

Magyar Hajnalka

Az esemény nem csak azért érdekes, mert a Krosnói Kézműves Múzeum és a Göcseji Múzeum szakmai együttműködésének köszönhetően a kollekció hagyományosan Zalaegerszegen is bemutatkozik, hanem mert a biennálénak most másodízben magyar résztvevője is van. Mégpedig az egerszegi Steier Györgyi személyében.

Steier Györgyi Made by Hungary című munkája Fotó: Magyar Hajnalka

A Dózsa-iskola sokféle kézműves tevékenységben otthonos pedagógusának Made by Hungary című munkája a tárlat reprezentatív katalógusában is szerepel. A kiállításon 10 országból 104 munka látható, az anyagból születő válogatás több állomást követően jövőre jut el Zalaegerszegre. Krosno korábban a lentermesztés egyik központja volt Lengyelországban.

A négy fős nemzetközi zsűri. Jobb szélen Ewa Mankowska, a krosnói Kézműves Múzeum igazgatója, balról a második dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese Fotó: Magyar Hajnalka

A textilbiennálét a könnyűipari üzem bezárását követően hívták életre, hogy „mindig maradjon egy szál”. A részvétel egyetlen feltétele, hogy a művész használjon lent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!