keresztben jégeső

2018.02.09. 09:31

Közös estet tart Bereményi Géza és Másik János

A programban a Levél nővéremnek, a Levél nővéremnek 2, és Az igazi levél nővéremnek című lemezről is elhangzanak dalok.

Az idén 75 éve született Cseh Tamás egykori alkotótársai különleges műsorral állnak színpadra március 4-én a budai MOM Kulturális Központban (MOMKult).

A programban a Levél nővéremnek, a Levél nővéremnek 2, és Az igazi levél nővéremnek című lemezről is elhangzanak dalok, sok más szerzemény mellett – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az est címét adó dalt, a Keresztben jégesőt Cseh Tamás Az igazi levél nővéremnek című, 2004-ben megjelent lemezén énekelte. Másik János zeneszerzőként az említett három „leveles” album mellett az 1984-ben kiadott Jóslaton, valamint a Cseh Tamás-Bereményi Géza című anyagon (1990) működött közre zeneszerzőként a Cseh-Bereményi alkotópáros mellett.

„Az író-költő készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket, a zeneszerző-énekes az író-költő Cseh Tamással írt dalait, az író-költővel írt dalait, és hármuk közös dalait énekli. A regényrészletek és dalok fogaskerekekként lendítik egymást tovább és tovább a lélek száguldó országútján, amíg véget nem ér az egész műsor”

- áll az ajánlóban.

Borítókép: MTI / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik