Kultúra

2017.08.11. 14:15

A gólyalábasok az Ördögkatlanban - A Baranya megyei kulturális seregszemlén mindenki mulathatott

NAGYKANIZSA Az Ördögkatlan Fesztiválon szerepeltek a Nagykanizsai Gólyalábasok. A csapat ezúttal is a dél-zalai város hírnevét öregbítette a gólyalábazás kedves hagyománya révén.

Horváth B. Attila

Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár berkein belül működő Nagykanizsai Gólyalábasok vezetője előrebocsátotta: 2017 különleges a számukra, hiszen megvalósíthatták a gólyalábas évadot.

– Ennek keretében tömegessé tudtuk tenni a gólyalábazást a városban egy sikeres pályázatnak köszönhetően, amit a Könyvtárpártoló Alapítvány nyújtott be – jelezte. – Sok gólyalábat készíttettünk, amiket számos iskolában osztottunk szét. Tehettünk a nagykanizsai identitásképzés érdekében is, hiszen íródott egy, a város 1800-as éveinek történéseit bemutató könyv, ami szintén eljutott az iskolákba. Emellett azonban a gólyalábas csapat is élte az életét és folytatódott a trend: az évi 30-40 fellépés.

Czupi Gyula (balról) a gólyalábasokkal Nagyharsányban - Fotó: Halis István Városi Könyvtár

– Szerepeltünk itthon, a város napján, a Vas megyei Csepregen, az iskolai gyermeknapon, Szigetváron, a Velencei-tó partján, a Világfi-fesztiválon, illetve legutóbb az Ördögkatlan-fesztiválon – folytatta Czupi Gyula. – Immáron 6. éve járunk a Baranya megyei kulturális seregszemlére, ami az életünkben mindig egy kicsit ünnepnek számít, hiszen ez az az alkalom, amikor  egyszerre mulat a közönség és mulat maga a gólyalábas is. A fellépésekért cserébe mindig ingyen megtekinthetjük a fesztiváli programokat, így azt hiszem, mindenki kellőképpen tudott töltekezni élményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!