Kultúra

2017.02.20. 19:31

Négy új bohózat - Áprilisra ígérik a bemutatójukat

Csesztreg - Négy rövidebb, egyenként mintegy félórás darab közös bemutatását tervezi erre az esztendőre a csesztregi színjátszókör.

Gyuricza Ferenc

Az amatőr társulat tavaly a Kukás guru című korábbi sikerdarabja felújításával ünnepelte 25 éves évfordulóját, és ez a jubileumi előadás a jövőjüket is meghatározta. A civil szervezet vezetője, Bedő Róbert szerint alaposan át kellett gondolniuk a továbbiakat, hiszen a negyedszázad kötelezi is őket a folytatásra.

- Két fontos elhatározásra jutottunk - magyarázta Bedő Róbert. - Egyrészt eldöntöttük, hogy a jövőben is a szórakoztatást helyezzük előtérbe, így könnyedebb kabarék és bohózatok kerülnek továbbra is repertoárunkba. Ez egyben egy másik fontos döntés elé is állított bennünket, miután a két világháború közötti, igen termékeny időszakból már gyakorlatilag minden olyan darabot előadtunk, ami számunkra elérhető volt, ezért a nyolcvanas évek modernebb jeleneteire helyezzük a hangsúlyt.

Tavaly a Kukás guru című vidám darab felújításával ünnepelte negyedszázados jubileumát a csesztregi színjátszókör, ezúttal új bohózatokat választanak. Középén, a guru szerepében Bedő Róbert Fotó: Archív/Gyuricza Ferenc

Bedő Róbert hozzátette: az idei bemutatón négy ilyen darab várható tőlük, ezek közül háromnak is Trunkó Barnabás a szerzője. Konkrét címeket a színjátszókör vezetője egyelőre még nem árult el, de annyit hozzátett: mindegyik időtálló, jelenleg is aktuális darab, így bíznak benne, hogy az eddigi sikerszériájuk folytatódik.

- Jól haladunk a próbákkal is, így várhatóan április közepén vagy végén tartjuk majd a szokásos éves bemutatónkat - sorolta tovább Bedő Róbert. - A pontos dátum kiválasztásával egyelőre még várunk, mivel ebben az időszakban számos egyéb rendezvény is várható a térségben és a településen, s az ütközéseket mindenképpen szeretnénk elkerülni.

Bedő Róbert szólt a társulatot érintő változásokról is, mint mondotta, egyetlen taggal vannak most kevesebben, egy fiatal színjátszójuk egyetemi tanulmányai miatt ebben az évadban kimarad, így Szűcs István rendező szakmai iránymutatása mellett 11 fővel dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!