Kultúra

2015.06.05. 14:51

Díjátadó évadzáró társulati ülést tartottak a Hevesi Sándor Színházban

Zalaegerszeg - A sikerek és a körülmények okán is megsüvegelendő a Hevesi Sándor Színház társulatának most lezárult évadbeli teljesítménye.

Arany Horváth Zsuzsa

Besenczi Árpád igazgató e szavakkal köszöntötte a munkatársait az évadzáró társulati ülésen, amelyet megtisztelt jelenlétével Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, Gecse Péter alpolgármester és Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője.

A direktor, aki Sztarenki Pál művészeti vezetővel tavaly nyerte el újabb öt évre a fenntartó bizalmát, összegezte az évad jelentős eseményeit: a címben is jelzett két sikerdarab (A miniszter félrelép, Csókos asszony) mellett a Kölyök, a Semmi, a Közellenség , a Kean, a színész, Az asszony a fronton is gazdagította a zalai nézőket. (A Közellenséget szeptemberre meghívták a fővárosi Thália Színházba, a Semmit-t pedig a pécsi POSZT OFF-ra.) Az évad során 72 938 néző látogatta meg a 110 millió forintból gazdálkodó teátrumot, 10 033-an váltottak bérletet, három előadás külön nyereséget hozott, azzal együtt, hogy a költségvetés csökkent.

Díjazottak: Sala Kata asszisztens, Foki Veronika, Pap Lujza, Lupaneszku Vivien. Állnak: Farkas Ignác,  Balogh Tamás, dr. Iván Nándor, Lóránt László és Gyimesi Katalin tanárnő. Fotó: Pezzetta Umberto

Az évadzárón oklevéllel köszönték meg a 85 éves Kondákor Antalné, valamint Komáromi Lászlóné ruhatáros munkáját, Gyimesi Katalin tanárnő a színházi nevelésért kapott elismerést, állandó néző címet kapott Sala Kata, a kórházi sürgősségi osztály asszisztense. A színház Mecénás-díját dr. Iván Nándor vehette át, a nézők szavazatai alapján a közönségdíjat Farkas Ignác. Terminátor és Cserebogár díjat kapott Lupaneszku Vivien (168 előadásban játszott). A vezetés nívódíját és a társulat titkos szavazatai nyomán a Forgács-gyűrűt a 70 esztendős Balogh Tamás nyerte el. Arany Deszka díjat kapott a műszakból Lóránt László karbantartó, Pap Lujza pedig Máriáss-díjat vett át. A Színházbarát Kör Foki Veronikának adta az elismerését. Elbúcsúzik a színháztól Kanda Pál, Foki Veronika és Vass János rendezőasszisztens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!