Kultúra

2015.04.09. 16:28

Szeretik a banánt? Íme a Hevesi Sándor Színház darabkínálata

Zalaegerszeg - A következő évad darabjainak egy-egy villanása adott nyomatékot a csütörtöki színházbeli tájékoztatónak.

Arany Horváth Zsuzsa

Még a kezdés előtt kapott sárga jelet az a résztvevő, akiről kiderült, szereti a banánt. A végén valódi banánra váltotta a jelet Szakály Aurél színművész, aki Székely Csaba Szeretik az elvtársak a banánt? című groteszk monodrámáját fogja előadni októberben a lakásszínházban. Hasonló ötletkavalkád keretében nyerhettünk bepillantást a 2015/2016-os évad darabjaiba. Monológok, miniinterjúk, dialógusok, filmbejátszások helyeztek bele bennünket egy-egy mű miliőjébe. A játékmester, Mihály Péter és a háziasszony, Nagy Kornélia mellett Besenczi Árpád igazgató, Sztarenki Pál művészeti vezető (úgyis mint színész és rendező) győzött meg arról, hogy a következő évad sűrű élményt kínál a színházba látogatóknak.

 

A Makrancos hölgy, a Szecsuáni jólélek, a Doctor Herz nem szorul bemutatásra, mindhármat a nagyszínpadon láthatja a közönség jövőre. Shakespeare vígjátékát Verebes István, Bertold Brechtét Csiszár Imre, Müller Péter-Tolcsvay-László-Bródy János musicaljét Szerednyei Béla állítja színpadra.

A csütörtöki tájékoztatón részt vevő Verebes István elmondta, régóta készül a Makrancos hölgy megrendezésére, s örül, hogy igényes darabkínálatú évadban teheti meg.

Csiszár Imre érdemes művész azt ígérte, ugyan játéknak kell majd felfognunk Brecht művét, de itt és most fog játszódni a történet.

A házasságlevél, Kishont Ferenc, azaz Ephraim Kishon komédiája Besenczi Árpád felfogásában kerül színpadra, ő már játszotta és rendezte is a művet.

Vidovszky György rendezi Tasnádi István A hullám című színművét, mely fontos leckének ígérkezik magunkról.

Az üveganya című tragikomédia szerepel még a nagyszínpadi repertoárban.

Az ifjúsági bérletbe került a zalai származású szerző, Turbuly Lilla Nekünk nyolc című ősbemutatója és a Kövek című darab, míg a Tantermi deszka sorozat Péter című drámája ismét a fiatalok számára megkerülhetetlen kérdéseket boncolgat majd Madák Zsuzsanna rendezésében.

Az évad első bemutatója október 9-én lesz, az utolsó márciusban.

Borbély Richárd a következő évadban itt énekel nálunk. A Doctor Herzben hallhatják a televíziós tehetségkutatóban megismert fiatalembert, aki bizonyára nem csak szépséges hangjával és küllemével lopja be magát nem csak az ifjú leányok szívébe. Ez a kellemesnek ígérkező momentum csak az egyik azok közül, melyek a Hevesi Sándor Színházban várják a következő évad nézőit. Lesz itt makrancos leány, akit nehéz szerelembe ejteni, lesz jólélek, akit viszont túl könnyű kihasználni. Keresünk házasságlevelet, a zenés szívdoktorok pedig érzéseinket kutatják majd. Szóval lesz színház. Legyen benne élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!