Kultúra

2014.01.22. 13:55

Szózat és Himnuszszavalói versenyeztek

Zalaegerszeg - Huszonötször hangzott el szerdán a Himnusz, illetve a Szózat a megyeszékhelyi Ganz-Munkácsy középiskola Koller Nándor termében, ahol a tíz évnél is régebben útjára indított, hagyományos versmondóversennyel emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról.

Arany Gábor

A megméretést a reformkorról szóló rövid, kosztümös ismertető előadás előzte meg, az iskolában ugyanis e napokban a diákok tematikus órákon, vetélkedőkön, múzeumi foglalkozásokon ismerkednek meg a 19. század jelentős változást hozó éveivel.

A Sztarenki Pál rendező vezette zsűri a versenyben harmadik helyezést elért mindszentys Horváth László szavalatát hallgatja. Fotó: Arany Gábor

Az idei versmondó versenyre a megye számos középiskolájából jelentkezett huszonöt diáknak kötelezően Kölcsey Ferenc vagy Vörösmarty Mihály művét kellett előadni, valamint egy 20. századi magyar költő versét. A versenyzők közül a Hevesi-színház művészeti vezetője, Sztarenki Pál elnökölte hatfős zsűri a legjobbnak Gresa Lilla szavalatát találta (Kölcsey gimnázium Zeg.) a második helyet Pelikán Péter (Asbóth SZKI Keszthely) érdemelte ki. A harmadik helyet Bene Dániel (Deák-Széchenyi SZKI Zeg.) és Horváth László (Mindszenty gimnázium Zeg.) szerezte meg. Különdíjat Kurusta Viktor (Vajda gimnázium Keszthely) kapott, a legjobb ganz-munkácsys versenyzőnek Lukács Kornéliát találták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!