Kultúra

2014.01.26. 13:50

A kultúra ápolásáért

Lendva - A kultúra és közélet terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket és szervezeteket jutalmazták péntek este Lendván. A kulturális nívódíj a muravidéki magyarság legrangosabb elismerése.

Gyuricza Ferenc

Magát a díjat -  amely Zala György arkangyalát formázza - hárman vehették át. A lendvai középiskolában tanuló Ferenc Grega szavalataival elért sikerei mellett kiemelkedő tanulmányi eredményéért, illetve közéleti szerepvállalásáért, a dobronaki Kolosa Tanja főleg énekesi-színészi munkásságáért és kultúraszervező tevékenységéért, a szentlászlói József Attila Kulturális Egyesület néptánccsoportja pedig a hagyományőrzésben vállalt szerepéért.

Kulturális életműdíjat vehetett át Király Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész. Különdíjban is hárman részesültek, a magyar népdalkultúra ápolásáért a Völgyifaluban élő Kocon Mária, szerteágazó munkásságáért a pártosfalvai Szabotin László, a muravidéki magyar áldozatok emlékének őrzéséért, a XX. századi történelem hiteles bemutatásáért pedig a csentei Bíró József. Elismerést kapott továbbá a hodosi Árgyélus gyermek néptáncegyüttes is.

A díjak átadását követően a szombathelyi Szökős Néptáncegyüttes adott műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!