Kultúra

2013.12.18. 18:35

Karácsony a Keresztury Körben

Zalaegerszeg - Zenés irodalmi meglepetés műsorral kedveskedett szerdán tagjainak a Keresztury Irodalmi Kör a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Magyar Hajnalka

Immár négy éve hagyomány, hogy a kör törzsközönségét karácsony előtt ünnepi összeállítás fogadja a könyvtárban. A Keresztury Irodalmi Kör 14 éves múltra tekint vissza, összejöveteleik szinte mindig telt ház előtt zajlanak. Programjaikon a kortárs irodalom mellett hangot kap a néprajz, a történelem, a helytörténet egyaránt. A hamarosan záruló évben vendégük volt többek között Lantos Gábor, Melocco Péter, Molnár András, Karafiáth Orsolya, Tóth Krisztina és Vértes Judit is.

Már most készülnek a következő szezonra, januárban 6. alkalommal szervezik meg a magyar kultúra napjához kapcsolódva a Keresztury gálát. A középiskolások körében kedvelt szavalóversenyen a 110 éve Zalaegerszegen született Keresztury Dezső versei hangzanak el. Ezt követően a muravidéki kortárs irodalomnak szentelnek egy összejövetelt, erősítve a régió kulturális kapcsolatait.

A szerdai összejövetelen fellépett a zalabesenyői népdalkör is Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!