Kultúra

2013.11.24. 06:55

Ötödik születésnapját ünnepelte a kis csapat

Nagykanizsa - Jó apropó volt a Gyöngyvirág Nyugdíjas Néptánccsoport ötödik születésnapja a város és környéke tánc-és énekcsoportjai számára a közös szereplésre.

Ziegler Anita

Bár szombaton összesen 18 kulturális csoport mutatta be tánc-és énektudományát a Hevesi Sándor Művelődési Központban, azért a középpontban mégis a születésnapos Gyöngyvirág Nyugdíjas Néptánccsoport állt. Megtudtuk: a Belvárosi Nyugdíjas Klub tagjaiból alakult közösség már ötödik éve gyakorolja lelkesen a néptánc cseppet sem könnyű elemeit. Vezetőjük, Sulyokné Nagy Erzsébet kiemelte, jó lenne, ha újabb tagokkal gyarapodna az értékőrző tánccsoport.

-Jelenleg tízen vagyunk, a repertoárunkban szereplő zalai, somogyi és rábaközi táncokat Bolf Ágnes néptánc oktatóval gyakoroljuk, heti másfél órában. Hozzá kell tennem, ez nem mindig megy könnyen, hiszen tagjaink 65 év felettiek, s nem megy már úgy a mozgás, mint a fiatal néptáncosoknak. A kitartó munka azonban meghozza gyümölcsét, van úgy, hogy nyáron 18-20 meghívást is elfogadunk, ekkor gyakran vagyunk falunapok szereplői. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Harkányban megrendezett Országos Ki Mit Tud-on ezüstérmesek lettünk. Még ebben az évben is lesznek fellépéseink, december 8-án a Honvéd Kaszinóban láthat minket a közönség, valamint az Idősek Otthonában is szerepelünk - foglalta össze.

A Gyöngyvirág Nyugdíjas Néptánccsoport megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepelte a hétvégén a HSMK-ban (Fotó: Szakony Attila)

Kötő Jánosné, a Gyöngyvirág Nyugdíjas Néptánccsoport egyik tagja hozzátette, a remek hangulat és a zene szeretete tartja össze a kis közösséget.

-Minden próba vidám hangulatban telik, emellett a tánc egy kiváló mozgásforma. Ugyanakkor hiányoljuk a férfi tagokat, mert a páros táncok velük lennének teljesek mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!