Kultúra

2013.01.22. 18:55

Himnusz- és Szózatmondó verseny

A Ganz és Munkácsy-iskola idén is meghirdette a hagyományos Himnusz- és Szózatmondó Versenyt, amelyet kedden rendeztek, a magyar kultúra napja alkalmából.

Szabó Judit

A megyei versenyre huszonhárom középiskolás diák nevezett. Vagy a Himnuszt vagy a Szózatot, s ezen kívül egy szabadon választott verset kellett elmondaniuk.

A zsűri - amelynek dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója volt az elnöke - Szegleti Gergelynek, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulójának ítélte oda az első díjat. Második lett András Zsófia, a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Zsigmondy-Széchenyi Tagintézmény diákja, harmadik pedig Domján Tímea, a zalaegerszegi Ady-iskola tanulója.

Különdíjat kapott Filó Katinka, a házigazda Ganz-iskola diákja, valamint Tóth Eszter, aki a Kölcsey-gimnáziumba jár. A versenyt először a kilencvenes években rendezte meg az intézmény. A fő cél a nemzeti értékek és hagyományok ápolása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!