Kultúra

2012.04.16. 10:01

Második alkalommal rendeztek kistérségi irodalmi vetélkedőt

Pötréte - Öt település hat csoportja vett részt a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás és Pötréte közös szombati rendezvényén: a kistérségi irodalmi vetélkedőt másodszor szervezték meg.

Péter Gyöngyi

Az ötletet a nemessándorházi kultúra napi vetélkedő adta, melyen a pötréteiek rendszeresen megmérettették magukat. Tavaly a költészet napjához kapcsolódón tartották Pötrétén az első irodalmi versenyt, melyet idén újabb követett, tudtuk meg a polgármestertől, Gáspár Károlytól, illetve a társulás elnökétől, Vigh Lászlótól. Nagy örömükre a helyi vállalkozók is a rendezvény mellé álltak, így remélhetőleg az elképzeléseknek megfelelően valóban hagyomány lesz az összejövetelből.


A csapatok előbb tesztet írtak, majd szóbeli forduló következett. A győzelmet Misefa szerezte meg, a dióskáliak a második, Pötréte 2. számú csapata a harmadik helyen végzett Pötréte 1. számú, Orbányosfa és Alsórajk csapata előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!