Kultúra

2012.03.23. 18:55

Ügyes kezek remekeiből

Az egerszegi Keresztury ÁMK-ban pénteken délután óta látható többtucat ügyes kezű kiállító termékeinek társaságában Pálmainé Koncz Éva és Pálmai Krisztina csuhéból született kollekciója.

Arany Gábor

Mint az alkotók elmondták, természetes anyagból készített figuráikból került már ausztrál étterembe és amerikai egyetemre is. A népi mesterséget ezen kívül karcolt és gyöngyös tojások képviselték asztalukon.

A modern időkre már Tamandl Nóra kollekciójában találtunk példát: összepréselt színes nespresso kávékapszulából készített ékszerekkel dobbantotta meg a bizsukra fogékonyak szívét. Odébb üvegfestményeket, szalvétaképeket, gyöngyékszereket, Tilda-babákat is láthattunk, hiszen a félszáz meghívott nyugat-dunántúli kiállítóból pénteken már több mint harmincan kipakoltak. Kínálatukat meghatározta a közelgő húsvét, ám számos hasznos, vagy talán kevésbé hasznos, de szép ajándéknak valóval is találkozhattunk.
 
- Olyanokat szólítottunk meg, akik nem iparszerűen, hanem otthon, szinte hobbiból foglalkoznak kézműves termékekkel, árulta el  a vasárnapig látogatható vásárról  a szervezők egyike, Bertalan Edit.

Helyi termék rovatunk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!