Kultúra

2012.03.16. 07:27

Nagy négyes a színpadon

Vári Éva, Molnár Piroska, Benedek Miklós és Szacsvay László szenzációs játékával mutatták be a nagykanizsai HSMK-ban A nagy négyes című vígjátékot.

zaol.hu

A mély döbbenet ellenére a társak nem adják fel, s végül csak rábeszélik életük talán utolsó nagy fellépésére. Szorgalmasan gyakorolnak, mindennap jár hozzájuk énektanár, hogy újra a régi csodálatos hangjukon szólaljanak meg. A hatás kedvéért felveszik a jelmezeket is, majd kibotorkálnak a közönség elé. És felcsendül a muzsika, ami azt illeti, az operaénekesek hangja csodálatosan szól... a magnóból.

A vígjáték egyik főszereplőjével a kanizsai származású, Kossuth-díjas Vári Évával még az előadás előtt az öltözőben beszélgettünk. A 72 éves színésznő egyszerre tíz darabban játszik, s úgy érzi, éppen itt lenne az ideje egy kis pihenésnek.

- Most minden erőmmel a 19. században élt zseniális, ám extravagáns francia színésznő Sarah Bernhardt bőrébe bújok Az isteni Sarah című darabban - mesélte Vári Éva. - Többféle legenda is keringett róla, állítólag koporsóban aludt és állatkertet tartott fenn. Egy színházi baleset miatt térd felett amputálták a lábát, ez a nő elpusztíthatatlan volt. Franciaországban vett egy szigetet, amin egy házban az ő titkárával Pitou-val, akit Gálffi László játszik, memoárt ír az ő különleges életéről. S miután az olyan unalmas lenne, hogy ír, néha lejátssza a jeleneteket, ettől a darab is érdekes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!