Kultúra

2012.02.19. 19:10

Népdalban versengtek (frissítve képgalériával, eredményekkel)

Megyei népdalversenyt rendezett szombaton a Gyenesdiási Általános és Művészeti Iskola.

Szabó Judit


Szólóban és maximum tíz fős együttest alkotva léptek színpadra az elődöntőkből továbbjutott, általános- és középiskolás diákok. A zsűri több száz produkciót hallgatott meg a nap folyamán. A legjobbakat arany, ezüst vagy bronz minősítéssel jutalmazta, s kiválasztotta a továbbjutókat az országos megmérettetésre.
 

A versenyt megelőző területi válogatókon 520 tanuló lépett fel egy-egy népdalcsokorral. A nagyobbaknak a zalai népdalkincsből kellett választaniuk. A megyei döntőre háromszázötvenen jutottak tovább. Előadásukat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai, Vakler Anna és ifj. Horváth Károly, valamint az MTA zenei munkatársa, Németh István zsűrizte. A versenyt nagyon magas színvonalúnak értékelték. A 7-8. osztályosok közül Gubinecz Ákos (Lenti), Kató Dorottya (Gyenesdiás) és Örömi Barbara (Zalaegerszeg, Eötvös-iskola) jutott tovább, valamint a Csillagvirágok (Gyenesdiás) együttes és a Szivárvány Éneklőcsoport (Gyenesdiás). A középiskolások kategóriájában Augusztinyi Dániel (Keszthely, Vajda-gimnázium), Horváth Laura (Nagykanizsa, Mező– Thúry-gimnázium) és Szabó Luca (Lenti, Gönczi-gimnázium) lett a legjobb szólóénekes, s továbbjutott még a Gróti Betyárok együttes a Zalaszentgróti Béri Balogh-iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!