Kultúra

2011.12.08. 17:31

Tantárgyi és műveltségi területi vetélkedők Lentiben

Nyolc általános iskola közel százötven tanulója vett részt azon a versenysorozaton, melyet a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola rendezett meg.

Gyuricza Ferenc

A diákok hét tantárgyból mérhették össze tudásukat, de voltak műveltségi területeket érintő programok is. A legjobb teljesítményt a helyi Arany János Általános Iskola diákjai nyújtották, akik négy első, két második és három harmadik helyezést szereztek. Szintén négy első helyezést értek el a letenyei Andrássy-iskola diákjai, az összesítésben azonban a lenti Vörösmarty-iskola került a második helyre, mely ugyan csak egy győzelmet könyvelhetett el, de az öt második, illetve a három harmadik helyezésével az összesített pontozásban jobban szerepelt.

A legjobb egyéni teljesítmény a letenyei Halász Bence nevéhez fűződik,ő két tantárgyból is felülmúlta társait.

A versenyek nyertesei:
Halász Bence (biológia és történelem, Letenye),
Cselényi Luca (kémia, Letenye),
Gresa Lilla (informatika, Muraszemenye),
Keszei Kornél (matematika, Arany),
Orvos Lóránt (Arany, helyesírás),
Jasarevic Sabina (hagyományőrző előadás, Letenye),
Cséplő Zsófia (rajz- és kisplasztikai pályázat, Vörösmarty).

Angol és német nyelvből csapatversenyt rendeztek, ezeket szintén az aranyosok nyerték.
Az angol nyelvi csapat tagjai Csörgics Marcell, Orvos Lóránt, Keszthelyi Márton és Takács Bence, a németesek Horváth Máté, Bakos Angelika, Varga Veronika és Lábodi Márk voltak.
A rajz- és kisplasztikai pályázaton egy különdíjat is kiosztottak, ezt Orsós Dzsenifer, a Vörösmarty- iskola diákja vette át.

Sikeres zalai diákok dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!