Kultúra

2011.11.29. 09:00

250 diák énekelt (videóval frissítve)

A Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny területi fordulójának adott otthont novemner 24-én csütörtökön a megyeszékhelyi Öveges ÁMK. A megmérettetésre mintegy 250 diák nevezett.

Péter Gyöngyi


A diákok 22 iskola képviseletében léptek a Csordásné Fülöp Edit megyei ének-zene szaktanácsadó és ifj. Horváth Károly népzenész, a népművészet ifjú mestere, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója alkotta zsűri elé.

 A nevezők  három  - szóló, kisegyüttes, valamint  énekegyüttes -  kategóriában versenyeztek, arany, ezüst és bronz minősítést kaphattak.  A legifjabbak, az  1-6. osztályosok korcsoportjának legjobbjai számára   a végső cél a  következő, a megyei szint volt   számukra ott zárul is verseny , míg a 7-8. osztályosok és a középiskolások továbbjutói a megyei fordulóban az országos döntőbe jutásért versenyezhetnek majd, tudtuk meg Standi Gyuláné énektanártól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!