Kultúra

2011.10.12. 15:03

Bánk atya új könyve

Papszentelésének jubileumán új könyvet jelentet meg dr. Kovács Bánk ferences szerzetes: szentírási elmélkedéseit foglalja kötetbe.

Horváth A. Attila

Bánk atya naponta közzéteszi evangéliumi magyarázatait internetes oldalán, e bejegyzésekből „Gyertek, hallgassátok!” címmel most nyomtatásban is megjelenik egy válogatás. A könyvet a szombaton 18 órakor kezdődő gyémántmiséje után mutatja be a szerző Zalaegerszegen, a Jézus Szíve plébániatemplomban.


Küldetéséről Ne féljetek, örüljetek! címmel így ír egyik bejegyzésében: „Napjainkban az emberek nagy része fél. Fél attól, hogy elveszik tőle értékeit, hogy csalódik vezetőiben, fél kimenni az utcára, fél, hogy a hazugság legyőzi az igazságot, hogy az életnek nincs is igazán értelme. Azt a néhány szót, amit címnek szántam, nem én találtam ki. Az angyal mondta Jézus születésének perceiben a nyájukat őrző pásztoroknak. Én csak megismétlem, hogy megnyugtassam hallgatóimat: egyedül Isten követének vallom magamat...”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!