Kultúra

2011.07.01. 08:00

Az ufó fogat mos - A stand up-os Felméri Péter könyvet írt

Felméri Péter A három ufó címmel jelentette meg a napokban az első könyvét az Ulpius Dumaszínház sorozat legfrissebb darabjaként.

Arany Horváth Zsuzsa

 A húszas évei végén járó, eredetileg programozó-matematikus végzettségű, kolozsvári humorista még 24 évesen megnyerte az Erdélyi Humorfesztet, majd 2007-től lett tagja a Dumaszínháznak, emellett rendszeresen szerepel a Rádiókabaréban és a Showder Klubban.

A három ufót jó pár éve, önmaga szórakoztatására kezdte el írni. A kötetet a szerző szemléltető ábrái gazdagítják, amelyeknek köszönhetően az olvasónak nem kell pusztán a saját fantáziájára hagyatkoznia ahhoz, hogy elképzeljen egy főfregatt-bolygórombolót és az ufók által viselt kiegészítőket: a teflonkesztyűt, a retikült, vagy az ikonzsugorító fotonyalábos kvantumágyút (dobozban).

 

Az emberek többségének fogalma sincs, hogy ufók egyáltalán léteznek. Pedig nemcsak élnek, hanem jönnek-mennek, bevásárolnak, fogat mosnak, sajtot majszolnak, vakaróznak. Felméri regénye három ilyen ufó történetét beszéli el. A szereplők persze kitaláltak, szögezi le a szerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!