Kultúra

2011.02.03. 11:27

Mindent a teátrumért: Méhes László felajánlotta lemondását, ha a József Attila Színház nem kap garanciát a megmaradásra

Felajánlotta lemondását Méhes László, a József Attila Színház igazgatója múlt heti találkozójukon Tarlós István főpolgármesternek, amennyiben a teátrum garanciát kap az önkormányzattól megmaradására és további színvonalas működésére. A színidirektor erről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.

MTI

 Mint Méhes László közleményében hangsúlyozta, szeretné mindenben segíteni a tulajdonos önkormányzat döntését, ezért erősíti meg a nyilvánosság előtt is a társulat és főpolgármester előtt tett bejelentését, lemondásának felajánlását. Hozzátette: így a következő évadtól már olyan vezető állhat a teátrum élén, aki minden szempontból bírja a városvezetés bizalmát és támogatását.
   
"Tarlós István akceptálta felajánlásomat, és biztosított róla, hogy szívesen látna főrendezőként egy új színházigazgató oldalán. Ezt a megtisztelő gesztust hét hónapos igazgatói munkám elismerésének tekintem, és a velem együtt keményen dolgozó társulat nevében köszönettel veszem. Egyelőre azonban még nincs olyan helyzet, hogy azt vizsgáljam, a jövőben milyen szerepet látok magamnak a József Attila Színháznál" - szerepel a közleményben, amelyet Méhes László írt alá.
    
A mostani kommüniké szerint Tarlós István múlt csütörtöki találkozójukon világossá tette: az idén 55 éves József Attila Színházat nem fenyegeti a bezárás veszélye és a jövőben is ugyanilyen magas színvonalon működhet tovább.
   
Mint arról az MTI egy hete beszámolt, a teátrum erre a hétre ígérte a megállapodás megszületését a Fővárosi Önkormányzat és a József Attila Színház között.
   
"A hivatalos írásos dokumentumokra még várni kell, így pontos terveket és számokat ígéretünk ellenére egyelőre nem közölhetünk. Az ugyancsak múlt héten tartott színigazgatói értekezleten Csomós Miklós főpolgármester-helyettes úr azt közölte, hogy a többi színháztól eltérően a József Attila Színház költségvetési támogatásának összegéről csak később születik döntés" - fejtette ki mostani közleményében Méhes László. Az igazgató kitért arra, hogy a következő hetekben a színház 2011. évi stabil pénzügyi helyzetének megteremtésére és a további működés feltételeinek biztosítására koncentrál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!