Kultúra

2010.12.25. 08:08

Regisztrációs csomag a keresztféléves képzésekhez

December végéig minden, keresztféléves képzésre érvényes jelentkezést benyújtó regisztrációs csomagot kap, a diákok egy alkalommal január 3-ig a jelentkezések sorrendjén is módosíthatnak, új képzés megjelölésére azonban nincs már mód.

MTI

Az Educatio kft. tájékoztatója szerint minden jelentkező, aki érvényes felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelmet nyújtott be, regisztrációs csomagot kap december végéig.

A regisztrációs csomagban található regisztrációs levél tartalmazza a jelentkezéskor közölt adatokat. A jelentkezőnek ellenőriznie kell, hogy adatai, jelentkezései pontosan kerültek-e be a központi felsőoktatási felvételi adatbázisba. A regisztrációs levélben szerepel az a 12 jegyű felvételi azonosító szám is, amely a jelentkezési lapon, illetve annak útmutatóján is megtalálható. Erre a felvételi azonosító számra kell hivatkozni a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos ügyintézéskor.

Aki 2010. december végéig nem kapja meg a regisztrációs csomagot, jelezze az Educatio kft. ügyfélszolgálatának elérhetőségein - kérik a szakemberek.
A felvételi azonosító szám segítségével a Felvi honlapon is ellenőrizhetik a jelentkezők a felvételi adatbázisban szereplő adataikat. Ehhez regisztrálniuk kell a honlapon, meg kell adniuk a felvételi azonosító számukat, majd be kell lépniük az e-felvételi felületére.

Lehetőség van a személyes adatok, illetve a jelentkezések módosítására is. A személyes adatok módosítását akkor kell kérni, ha a jelentkezés benyújtásakor megadott adatok időközben megváltoztak, vagy a regisztrációs levél ellenőrzésekor kiderül, hogy adatrögzítési hiba történt. Az adatok módosításához a honlap kérvénytárában találhatók formanyomtatványok.

Egy alkalommal lehet változtatni a jelentkezéskor megadott jelentkezési sorrenden is. Fontos, hogy új képzés megjelölésére nincs lehetőség.
Az adatmódosítás és a jelentkezéskor nem csatolt dokumentummásolatok pótlásának határideje 2011. január 1., de mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért január 3-ig van rá lehetőség. Kétféleképpen tehető meg: elektronikusan a www.felvi.hu honlapon az e-felvételiben az e-ügyintézés keretében, valamint postai úton az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre történő beküldéssel.    

A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait előreláthatólag 2011. január 14-én állapítják meg. Az Oktatási Hivatal ezután besorolási határozatban értesít minden jelentkezőt, hogy felvehető-e bármely általa megjelölt képzésre, és ha igen, melyikre. Ha valamely képzésre besorolást nyert a jelentkező, erről az érintett felsőoktatási intézmény külön felvételi határozat küld neki, és tájékoztatja a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról is.

A 2011 februárjában induló keresztféléves képzésekre jelentkezők száma a tavalyi 12.311-ről az idén 15.590-re nőtt. A jelentkezők 71 százaléka mesterképzésre, 15 százaléka felsőfokú szakképzésre, 14 százalék alapképzésre nyújtott be kérelmet a november 15-i határidőig.
Első helyen mesterképzésre 4933 kérelem érkezett, ami szintén bővülés a tavalyi 4491-ehez képest. Az első helyes jelentkezéseket nézve a diákok 37 százaléka gazdaságtudományi, 23 százalék műszaki, 11 százalék agrár-, 7 százalék informatikai szakra pályázott. A kérelmet benyújtók 11 százaléka tanári mesterszakra adott be kérelmet.

A felsőoktatási intézmények mintegy 100 mester- és 37 tanári szakképzést hirdettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!