Kultúra

2010.12.01. 16:26

Ahol van számos utca: Bob herceg Zalába utazott (fotókkal)

A Turay Ida Színház és a Soproni Petőfi Színház előadásában óriási sikert aratott a nagykanizsai HSMK közönsége előtt a három felvonásos nagyoperett, a Bob herceg.

Benedek Bálint


A Huszka Jenő, Bakonyi Károly és Martos Ferenc szerzőtrió a hajdani londoni királyi udvarba enged betekintést. A történet egy ifjúról szól, aki nappal György herceg (Sövegjártó Áron), éjjel pedig a legendás londoni Bowie Streeten az utca emberei között Bob úrfi. Utóbbira a szerelem, a hercegre viszont főúri házasság vár. Az esküvői harangok kondulásra készek. Az ifjúkori gondtalan élet után közeledik György herceg huszadik születésnapja, s a nézők itt kapcsolódnak a történetbe. Eljött az idő, hogy a hatalmat és dicsőséget jelképező kardot, valamint ezzel együtt az uralkodást is átvegye György. Egy király mellé természetesen királyné is dukál, ám ekkor kezdődnek a bonyodalmak. Mert persze – ahogy ilyenkor lenni szokott – mindenki mást szeret, mint akihez hozzá akarják adni. Aztán egy hajtókán maradt női hajszál nagy bonyodalmat okoz, ám végül a szerelem győz, s az udvarba és az utcára is boldogság költözik. A királynőt elegánsan alakító Bencze Ilona és az udvarmestert, vagyis az iszákos Pomponiust játszó Mikó István ismét hozta a formáját. A kitűnő alakításokat a publikum az előadás közben is vastapssal jutalmazta.


A nagykanizsai születésű, ám Somogy megyében gyerekeskedő, Jászai Mari-díjas Bencze Ilonával az előadás előtt az öltöző folyosóján beszélgettünk.

– A Bob herceg az egyik kedvenc operettem, hiszen itt szól a remek Huszka-muzsika, sőt, a kollégák is kedvesek – kezdte Bencze Ilona, akit 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntettek. – Sopronban kitűnően érzem magam, tavasszal két darabban is játszom, most rendezem a Mici néni két életét. Ezek minden időmet lekötik, sőt, közben elindítottam musicalszínészképző iskolámat, ahol 18 szárnyát bontogató fiatalt oktatunk. Nagyon szorgalmasak, akarnak, igyekeznek és küzdenek. Ettől függetlenül még korántsem biztos, hogy lesz állásuk, hiszen mi, akik a pályán vagyunk, jól tudjuk, nagyon sok tehetséges színész nem tud elhelyezkedni. Ez annak is köszönhető, hogy megszűntek a társulatok. Fontosnak tartottam, hogy erről a jövő nemzedék is tudjon, ám amíg nálam vannak, maximális támogatást kapnak. 



Arány és erény
A napokban került a boltok polcára Bencze Ilona színművész első, Arány és erény című könyve, az öninterjú műfajú életregény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!