Kultúra

2010.10.13. 10:29

A fodrásznő és a nagyidaiak

Október 18-án az ExperiDance Együttes Ezeregyév című előadásával indul a kanizsai színházi évad, melynek során összesen tizennégy előadás érkezik a dél-zalai városba.

Kelemen Valéria

A hagyományos bérleteket tekintve ismét sikerült majdnem átfedés nélküli előadásokat összehozni, mást és mást kínálva a Hevesi, a Rátkai és a Bródy-bérlet tulajdonosainak, csupán egyetlen azonossággal, ugyanis a Fodrásznő című vígjáték (Csokonai Színház Debrecen) két bérlet műsorán is megtalálható.

Ezúttal mindháromban szerepel az ExperiDance, persze más-más műsorral: az Esszencia (Hevesi bérlet, december 13.), a Nagyidai cigányok (Bródy, november 15.), s az Ezeregyév (Rátkai, október 18.) című előadásával.

- A Hevesi Sándor Művelődési Központban a már megszokott bérletek keretében ezúttal tizennégy különböző előadás látható az ország különböző színházaiból, így Zalaegerszegről, Veszprémből, Debrecenből, Sopronból és Budapestről is érkezik társulat - mondta érdeklődésünkre Tóthné Hegedűs Erzsébet, a Kanizsai Kulturális Központ művelődésszervezője.

- A műfaji paletta is színes, hiszen lesz operett (Bob herceg), musical (Omega: Égi vándor), dráma (Elveszett paradicsom) és mindhárom bérletben tánc, mégpedig az ExpediDance jóvoltából. Szakmai különlegességnek számít az idei POSZT díjnyertes előadásának, a Fodrásznőnek a bemutatása Nagykanizsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!