Kultúra

2010.09.30. 17:28

Az Esőembertől a Nagyidai cigányokon át a Vukig

Októberben indul a keszthelyi Balaton Színház évadja. A program a színpadi műfajok sokféleségét kínálja, a színházi eseményeket az immár hagyományos őszi táncpanoráma színesíti.

Horányi Árpád

Találkozhat a közönség vígjátékkal, a kortárs magyar irodalom alkotásaival, drámával, színművel. Lesznek köztük kamara jellegű előadások, s nagy szereplőgárdával bemutatásra kerülő darabok. Az ifjúság zömmel az irodalmi tanulmányok során megismert művek színpadi átdolgozásaival találkozhat, s a gyermekelőadások  skálája is széles: musical, táncszínházi produkció és bábelőadás.

A felnőtt sorozat október 4-én és 5-én az Orlai Produkciós Iroda vendégeskedésével indul: az Oscar-díjas filmből készült Esőember című darabot mutatják be. Majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a Mennyből a hulla című komédia ősbemutatóját tartja Keszthelyen novemberben.

Találkozhat a közönség a továbbiakban a veszprémi Petőfi Sándor Színház társulatával is, Szabó Magda: Régimódi történet című színművének előadásán. Hasonlóképpen vonzónak ígérkezik a Könnyű erkölcsök kétszemélyes darab, Gregor Bernadett és Koncz Gábor szereplésével.

Az ifjúsági előadások közt lesz a János vitéz, a Valahol Európában, a Légy jó mindhalálig és A kis herceg. A gyermekeket  a Vuk musicalváltozata, a Zsiványtanya című táncjáték, Pinokkió zenés története és Csipkerózsika várja.

A 8. Keszthelyi Táncpanoráma programjai október 14-től három napon át zajlanak. A sorozatban vendégszerepel a Duna Művészegyüttes, az idén 30 éves Győri Balett, a Pesti Tangózenekarral kísért Kulik Johanna, Josip Bartulovic és Santiago Maciel trió. Novemberi ráadásként pedig az ExperiDance Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatójával kerül színre Román Sándor koreográfiájával a Nagyidai cigányok táncjáték.

A Balaton Színház honlapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!