Kultúra

2009.11.11. 06:35

Kupák és érmek lapultak a csomagban

Tizenkét produkcióval mérettették meg magukat a Magyar Látványtáncsport Szövetség őszi kupáján a zalaegerszegi Keresztury ÁMK moderntánc tagozatosai. Üres kézzel senki se tért haza.

Péter Gyöngyi

A hét végén a landorhegyi intézmény alapfokú művészeti iskolájának több mint ötven moderntánc tagozatos növendéke utazott Százhalombattára. Joggal lehet elégedett a két koreográfus, táncpedagógus, Bata Ildikó és az oktatást is irányító Háriné Molnár Ágnes, megannyi kupa, érem lapult a csomagban hazafelé.

Művészi látványtánc kategóriában a gyerekek között Horváth Péter Kötelék című egyéni produkciója arany minősítést, különdíjat ért. A fiatalember Varga Szabinával alkotott duója a Törpharc című számmal ezüst minősítést kapott. A juniorok között egyéni indulóként Cséve Vanessza második lett a Magány című előadással, Molnár Lilla harmadik az Emelkedéssel. Duóban Kolcsár Vanessza Molnár Lillával előadott tánca, a Felpörögve második, Németh Kata és Németh Fanni Szinkron című száma első helyet ért. Formációban a juniorok között a Together második, a Project című koreográfia pedig első helyen zárt. Csoportban a Mozdulatok című szám első, az Impulzus második, a Lépj tovább pedig harmadik lett. Majorette és twirling kategóriában, formációban a Pom-pom című szám ezüst minősítést kapott. Nagykanizsáról, a Zrínyi-iskola diákja, Baj Bianka is szerepelt a versenyen, ő Először című számával második lett.

A művészeti iskolások, akárcsak felnőtt társaik, az Albatrosz Táncegyüttes tagjai, már a december 13-ai III. Albatrosz Táncművészeti Fesztiválra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!