Kultúra

2009.10.19. 02:25

Táncszínház autentikus folklórral

Lenti - Fergeteges műsorral, telt ház előtt, óriási sikerrel ünnepelte szombat este fennállásának 35. évfordulóját a Kerka Táncegyüttes. A kétrészes programban az egykori tagok közül is többen felléptek.

zaol.hu

A Kerka Táncegyüttes 1973 őszén alakult, s azóta megszakítás nélkül jelen van a város művészeti életében, annak egyik meghatározó csoportja. A jubileum apropóján összeállított műsor első részében a ma is működő csoportok, valamint az együttes volt tagjai közreműködésével többek közt marossárpataki, vajdaszentiványi, zalai, felcsíki, székely-mezőségi, decsi, domaházi és rábaközi koreográfiákat mutattak be. Mindig kiemelt figyelmet fordítottak az utánpótlásnevelésre, ezért a gyermekcsoportok is színpadra léptek.

A műsor második felében az együttes tagjai Legyen meg az Úrnak kedves akaratja címmel egy olyan táncszínházi előadást mutattak be, amelyben az autentikus népzenét és néptáncot dramaturgiai jelenetekkel egészítették ki. Ezt a produkciót a későbbiekben más településeken is színpadra kívánja állítani a Kerka Táncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik