Kultúra

2009.07.10. 02:28

Zsákbamacska lesz - Nemcsák Károllyal

Egervár (pgy) - Eisemann Mihály és Szilágyi László több zenés darabban dolgozozott együtt, közös munkájuk például az 1931-ben született operett, a Zsákbamacska is.

Péter Gyöngyi

A történet főszereplője egy életrevaló vidéki lány, aki megtudja, hogy az általa imádott, újságokból ismert férfi szerint a szerelem olyan, akár a Zsákbamacska és a nők számára csupán kalandot jelentenek. Természetesen a szerelmes kislány azt szeretné, ha ez a gondolkodásmód mihamarabb feledésbe merülne...


Bozsó Józsefet és Nemcsák Károlyt is láthatja majd a közönség
Fotó: Magyari Ágnes

A Turay Ida Színház társulata visszajáró vendége az Egervári Várszínháznak. Ezúttal a négy éve repertoárjukon szerepelő - 2005 májusában mutatták be - Zsákbamacska című előadásukkal érkeznek Zalába a Zalai Nyári Színházak Kht. meghívására. A produkció főbb szerepeiben Vásári Mónikát vagy Teremi Trixit, Nemcsák Károlyt, Bencze Ilonát, Benkő Pétert, Bozsó Józsefet, Sajgál Erikát láthatják a nézők.

- A nyári színház programját inkább zenés darabok alkotják, ez nem is véletlen. Az emberek ilyenkor töltik a szabadságukat, elsősorban könnyedebb, szórakoztató előadásokat, zenés műveket, igazi vígjátékokat néznének, kikapcsolódásra vágynak, szeretnének felszabadultan nevetni. Ugyanakkor örömmel fogadnak olyan művészeket, akiket csak a televízióból ismernek vagy, akiket korábban a Hevesi-színház színpadán láttak már - mondta Nagy Ferenc, aki 1991 óta foglalkozik közönségszervezéssel, egyebek mellett az egervári szabadtéri teátrumnál is dolgozik. - A Zsákbamacska című előadás négyszer kerül közönség elé, már előzetesen nagy volt iránta az érdeklődés, miként az Operettgála iránt, melynek Oszvald Marika lesz a sztárvendége.

A tapasztalatok azt mutatják, Egervárra nemcsak a helyi, környékbeli településről utaznak nézők, hanem távolabbról, akár Tapolcáról is. Nagy előny, hogy Egerváron fedett a nézőtér, így a szabadtéri színházak sajátos problémája eleve kiküszöbölhető, hiszen időjárástól függetlenül minden meghirdetett előadást megtarthatnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!