Kultúra

2009.07.06. 02:27

Tudásalapú jogosítvány (képgalériával)

Keszthely (sj) - A Georgikon Karon szerzett diplomának az alapítás, vagyis 1797 óta érteke van, ez nem kis reményt jelent a végzősök számára az elhelyezkedésükkel kapcsolatosan.

Sámel József

Ezt szombaton a tanévzáró-diplomaátadó szónokai hangoztatták, mondván: öröm, hogy a kar az országos eredmény-, illetve elismertségi listákon egyaránt előkelő helyen áll. A Csány-Szendrey ÁMK-ban tartott ünnepségen dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora hangsúlyozta: az oktatás, a kutatás és fejlesztés terén egyaránt komoly munka folyik, ez is eredményezi, hogy a Georgikonon végzett mérnököket szívesen alkalmazzák a munkaadók. Hozzátette, hogy a végzősök helyzete nem könnyű, hiszen az iskolából egy rohamosan és folyamatosan változó világba lépnek ki, diplomájuk azonban jó jogosítvány, oklevelükkel és az mögött lévő tudásukkal azonban választ tudnak adni a kihívásokra.

A fotóra kattintva tekintse meg képgalériánkat!

Dr. Dublecz Károly, a kar dékánja a tanévben megvalósult eredményekről szólt, kiemelve: kiválóan sikerült a beiskolázás, számos pályázaton nyertek, melyek az oktatás és kutatás terén kiválóan szolgálják az előrelépést. A végzősöknek azt tanácsolta, hogy az emberséget mindig szem előtt tartva tartsák életben a magyar vidéket, az agráriumot.

A rendezvényen - melyen végzős társai előtt Antal Ákos mondta el az eskü szövegét - ezután 239 szakember vette át ünnepélyesen oklevelét. Miután elbúcsúztak az ifjú mérnökök, doktori címeket, illetve kitüntetéseket adtak át.

A Pannon Egyetem Georgikon Kar folyamatosan fejleszti, bővíti oktatási kínálatát. Néhány éve már nem csupán mezőgazdasági, hanem a változó igényekhez igazodva turisztikai szakembereket is képeznek, nem beszélve az egyéb keresett szakmákról. Jelenleg hét felsőfokú-, kilenc alap-, valamt hat mester szakra várják a fiatalokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!