Kultúra

2009.07.31. 06:45

Koltai Róbert: "Mindig én vagyok a balfácán"

Budapest - Koltai Róbert mostanában minden idejét új filmje, a Magic boys előkészítésével tölti. A színész-rendező izgatottan várja a közös munkát a Tarantino-filmekből ismert Michael Madsennel.

Zalai Hírlap

A színész természetesen a rosszfiút alakítja a részben Londonban játszódó krimi-vígjátékban. Az itthoni forgatás augusztusban indul. 

- Én leszek a Michael Madsen alakította gengszterfőnök jobb-, azaz inkább a balkeze. Elég veszélyes beosztás, hisz egy kőkemény bűnöző ügyefogyott beosztottjáról van szó. Ráadásul angolul kell játszanom, nemrég el is kezdtem tanulni a nyelvet. Nem gond, ha akcentussal beszélek, mivel egy kelet-európai fickót alakítok. Emellett mint rendezőnek magyarul és angolul is otthon kell lennem az egész forgatókönyvben. 

- Hogyan került Michael Madsen a képbe?
 - A fiam ötlete volt, hogy keressük meg. Michael örömmel vállalta a munkát, hiszen ritkán van alkalma vígjátékokban szerepelni. 

Koltai Róbert
nyolcadik filmjében a női főszerepet az elsősorban énekesnőként ismert Jamelia alakítja, akinek ez lesz az első filmfőszerepe. A magyar főszereplők Pindroch Csaba és Szabó Győző, mellettük Hujber Ferenc és az Adagio együttesből ismert Nagy Sándor lesznek láthatók a vásznon. 

A történet középpontjában a Pindroch és Szabó alakította egyszerű magyar srácok állnak, akiket ugyanaznap rúgnak ki az állásukból. Ezt követően mindenféle kalandokba keverednek, melyek folytán kikeverednek Londonba, ahol chippendale fiúknak nézik őket, és jobb szándékuk ellenére a Madsen alakította gengszterrel is összetűzésbe kerülnek. 

- Van szerepálma? 
- Jobbakat játszottam, mint amelyekről álmodni lehet. Svejket sokáig szerettem volna eljátszani, de Csocsó figurájában valahol őt is életre kelthettem. Csocsóban köszön vissza a lelőhetetlen, a mindig kedves, a hatalmat őrületbe kergető Svejk-karakter, aki mindig nagy bajba kerül, de valahogy mindig kivágja magát.

 - A Magic boyson kí-vül min dolgozik mostanában? 
- Tervezünk egy országjáró sztorizós estet Jordán Tamással, ahol főleg színházi történeteket fogunk mesélni. Egy másik dolog, amit nagyon várok: Iglódi István hamarosan színpadra állítja a Sose halunk meg musical változatát a Magyar Színházban. Ennek egy korábbi verziója ment a József Attilában, de a februári bemutató új rendezésben és új koncepcióval készül. Csak az biztos, hogy Dés László zenéje lesz hallható, no meg, hogy én alakítom Gyuszi bácsit. Emellett több színdarabban is játszom, egyebek mellett a Karinthy Színházban tavaly októberben bemutatott Napsugár fiúkban, amelyben Galla Miklóssal szórakoztatjuk a közönséget, illetve A miniszter félrelép és a Balfácánt vacsorára című, évek óta futó darabokban. 

- Ön a balfácán? 
- Persze, mi lennék? Mindig én vagyok a balfácán, a peches kisember, aki közben megbolondít maga körül mindenkit.

Fotó: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!