Kultúra

2009.04.21. 02:27

Vetítésre felkészülni! (ápr. 24-25.)

Zalaegerszeg - Ötödik alkalommal rendezi meg a Zalaegerszegi Televízió a Göcsej Filmszemlét április 24-25-én az Ady moziban.

Zalai Hírlap

A szemlére kisjátékfilm, dokumentumfilm és vírusfilm-mobilfilm kategóriában nevezhettek az ország számos pontjáról - Budapestről, Székesfehérvárról, Szentendréről, Szadáról, Debrecenből, Szegedről, Szentesről, Balatonboglárról, Siófokról, Pécsről, Győrből, Sopronból, Szombathelyről, Nagykanizsáról - érkezett alkotók.

Több mint 50 versenyfilm kerül a közönség elé, ezek között Romániából és Szerbiából érkező filmek is lesznek. A kolozsvári, marosvásárhelyi, valamint magyarkanizsai alkotók is bemutatkoznak.

Idén kétnapos lesz a rendezvény, a filmvetítések mellett technikai bemutató és szakmai előadások is színesítik a programot. A technikai bemutatón a kameráktól kezdve az utómunka berendezésekig különböző eszközökkel találkozhat a közönség a Rexfilm Kft. jóvoltából. A szemle első napján, április 24-én délután 14 órától kezdik el vetíteni a filmeket, közben 18 órától a Zalaegerszegi Televízió KultúRandevú című műsora élőben jelentkezik a helyszínről.

A modern technikai berendezéseket felvonultató bemutatóval párhuzamosan a filmszemle második napján, április 25-én szakemberek tartanak előadást. Az eredményhirdetésre április 25-én délután 14 órakor kerül sor. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!