Kultúra

2009.04.17. 02:26

Döntős dobogó

Keszthely (há) - Sikeresen szerepeltek a zalai fiatalok a Tiszán innen, Dunán túl című népdalverseny országos döntőjén, amit Budapesten, a Néprajzi Múzeumban tartottak meg a napokban. Az eredményekről számolunk be.

Horányi Árpád

A középiskolások mezőnyében arany minősítést kapott a keszthelyi a Vajda János Gimnázium kisegyüttese, szólistaként pedig Csordás Anna (Vajda-gimnázium) és Dóra Krisztina (Keszthely, Közgazdasági Szakközépiskola). Ezüst oklevelet kapott Rónaky Rebeka (Vajda-gimnázium). Felkészítők voltak: dr. Záborszkyné Cs. Tóth Csilla és Hamvas Endréné.Általános iskolások körében, kisegyüttes kategóriában kiemelt arany minősítést kapott a Balatoni Betyárok (Gyenesdiás), ezüstöt a Tátikat (Csesztreg).

Az énekegyüttesek között arany oklevelet kapott a Szivárvány együttes (Gyenesdiás), ezüstöt a Búzavirág csoport (Zalaszentbalázs), bronzot pedig a Pacsai Népdalstúdió (Pacsa).

A szólisták népes mezőnyében arany minősítést hozott Prezenszki Benjámin (Gyenesdiás), ezüstöt Kapitány Evelin (Keszthely, Egry-iskola). A diákokat Gaálné Karáth Judit, Csordásné Fülöp Edit, Molnár Ferencné, Pálos Henrietta és Beke Miklósné készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!