Kultúra

2009.03.12. 03:26

Titokzatos világ

<b>Nagykanizsa</b> (sza) - Kőrösi Csoma Sándorról, a Darjeelingben eltemetett neves magyar utazóról, valamint a Himalája országáról, Nepálról, illetve Indiáról és Iránról is szó esett tegnap, a Honvéd Kaszinóban rendezett Ázsia-nap keretében.

Szalabán Attila

A Marton István polgármester által megnyitott programsorozat keretében a nemzetközi irodalomban az élő istennő országaként is emlegetett Nepált bemutató fotókiállítás nyílt - melyet Balogh László, az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke ajánlott az érdeklődők figyelmébe. A felvételeket készítő Böröcz Zsolt pedagógus a világ legmagasabb hegycsúcsát is magáénak valló állam területén társaival hármasban tett kalandozásairól is beszélt. Kőrösi Csoma Sándor, a nagy Ázsia-kutató életéről és eredményeiről - a híres magyar utazó készítette el többek között az első, tudományos alapossággal kidolgozott tibeti-angol szótárat - Gelencsér Gábor, a Magyar Földrajzi Társaság Zala Megyei Osztályának tagja osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.

India és Irán titokzatos világáról Rétvári Albin tanár beszélt - aki pedig nem csak szavakban akarta megismerni Ázsiát, az meghallgathatta az Orff Ütőegyüttes produkcióját, illetve megtekinthette a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola népzene tagozatos növendékei, valamint a Sheba hastánccsoport műsorát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!