Kultúra

2009.03.16. 03:28

Egy évtized Hétrét-dalai (képgalériával)

<b>Zalaegerszeg</b> (va) - Jó volt látni szombat este a Keresztury ÁMK-t: zsúfolt házat produkált itt a tíz éves fennállását ünneplő Hétrét zenekar.

Varga Andor

Nagyszerű koncerttel ráadásul, mely kicsattant az élettől: dévaj mulatságok zenéi szóltak sok pozitív energiával, ízlésesen porciózott humorral - az ilyen esték tudják kicsit száműzni a közönség ezer fejéből a gazdasági világválsághoz hasonló fogalmakat. Kardos Bozi Endrétől, a Hétrét vezetőjétől a buli után azt kérdeztük: vajon mennyire nehéz egy bandának ilyennek lennie manapság.

- Kell hozzá energia, néha sok is, de nem nehéz mégsem, mert ez nekünk nem feladat, nem dolgozunk rajta, ilyenek vagyunk és kész - mondta az énekes-fuvolista, aki mellett az alapítók közül még Hochrein Judit és Tóth István látható s hallható ma is a Hétrétben. A jelen felállásban Kása Ilka, Lőrincz Tamás, Óvári Miklós, Radics Igor, Szántner László és Varga Veronika muzsikál még, s a közösségről Bozi ezt mondta még el: - Külön-külön nem vagyunk világbajnok zenészek, a Hétrét nagy ereje a kisugárzásában rejlik, a közönség is a mi együtt zenélésünk örömét érzi.


A fotóra kattintva további képeket talál! 
Fotó: Pezzetta Umberto

A bandába az évek alatt még kilenc tag tartozott: Boa Veronika (ő a negyedik alapító az eleinte félig kercaszomori társaságban), valamint Balázs Gergő, Bonczó István, Kin Coleman, Jon Hanson, Hesztera Dóra, Sebők Lívia, Szabó Eszter és Nyitrai Béla. Közös múltjuk relikviáiból péntekig nyitva tartó kiállítást is rendeztek az ÁMK-ban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!